0264 333 147  0742 130 130  
Vanzare
Inchiriere
 • Blog
 • Trimite oferta ta
 • Despre noi
 • Contact
 •  Informatii utile 

  1 Euro = 4.7792 RON

  1 USD = 4.2976 RON

  Romana   English

  PRIMA CASA 4  Programul Prima Casă 4 ar putea începe în 3-4 săptămâni, după ce Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va trimite băncilor convenţiile necesare pentru introducerea normelor, a declarat Radu Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB). El a adăugat că există 5-6 bănci care doresc să participe la programul Prima Casă 4, printre care şi CEC Bank.


  "Dacă săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare primim de a Fondul Naţional de Garantare a NGCIMM proiectul de convenţie trebuie să introducem prevederile acestui proiect în norme, iar băncile să aprobe normele pe diverse paliere. Personal, cred că în 3-4 săptămâni am putea vedea primele norme cu aviz favorabil de la Banca Naţională şi să începem creditarea", a spus Gheţea.


  Deşi premierul Boc a anunţat că programul va începe imediat după Paşti, băncile comerciale nu au putut depune la Banca Naţională a României documentele privind normele pentru programul Prima Casă 4, deoarece nu au fost publicate normele elaborate de Fondul Naţional de Garantare prin proiectul de convenţie.


  Guvernul a adoptat, în data de 20 aprilie 2011, normele metodologice de aplicare a programului. Potrivit acestora, Guvernul a redus garanţia din partea statului la jumătate. Totodată, proprietarii care deţin o locuinţă cu o suprafaţă utilă mai mică de 50 de metri pătraţi pot accesa un credit ipotecar garantat de stat pentru a cumpăra o locuinţă cu o suprafaţă mai mare. În plus, Guvernul a eliminat restricţiile privind vârsta maximă a solicitanţilor şi vor putea aplica pentru un credit "Prima casă" şi persoanele de peste 35 de ani. Clienţii care deţin cote-părţi dintr-o locuinţă vor putea beneficia de credite garantate de stat pentru a achiziţiona diferenţa de cote-părţi. Se menţine avansul de 5% din valoarea bunului finanţat şi marjele de dobândă aplicate peste indicatorii pieţei monetare, de 2,5% la lei şi 4% la euro.  Site dezvoltat de Touch Tech - www.touchtech.ro