Cresterea valorii tranzactiilor imobiliare

In primele sase luni au avut loc pe piata romaneasca sapte tranzactii imobiliare in valoare de 201 milioane de euro. Daca luam in considerare si tranzactia de saptamana trecuta, prin care Immofinanz a devenit unic actionar al dezvoltatorului rezidential Adama, pentru 42,43 milioane de euro, valoarea totala a investitiilor in perioada ianuarie-iunie 2011 a depasit-o pe cea inregistrata pe tot parcursul anului 2010, de 232 milioane de euro, potrivit firmei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

 

"Exista un interes din ce in ce mai crescut al investitorilor pentru piata imobiliara din Romania. Cel mai atractiv segment al pietei este cel al spatiilor de birouri din Bucuresti, insa, in urmatoarele 12 luni, probabil ca vor fi inregistrate si unele tranzactii pe segmentul spatiilor de retail. Am observat si o crestere a interesului pentru terenuri, dar la valori ale preturilor mult reduse fata de varful din 2007-2008", a declarat intr-un comunicat Costel Florea (foto), partener Cushman&Wakefield Romania.

 

La nivelul Europei Centrale, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Romania, valoarea tranzactiilor imobiliare s-a ridicat in perioada analizata la 2,09 miliarde de euro, cea mai activa piata ramanand cea poloneza.

 

Pentru intreg anul 2011, firma de consultanta anticipeaza ca investitiile in regiune vor totaliza aproximativ 5 miliarde de euro.

 

 

SURSA:FIN.RO