INVESTITII 2011

Fondul elen de investitii Bluehouse Capital a cumparat doua proiecte imobiliare in acest an, magazinul Praktiker din Craiova si cladirea de birouri Astoria din Capitala, valoarea celor doua achizitii ridicandu-se la 20 de milioane de euro.


“Pana acum un an nici nu ne gandeam sa facem achizitii sau sa investim in afara Bucurestiului, dar apoi am gasit proiecte care au facut sens pentru strategia noastra de investitii in regiune. Am negociat peste 50 de tranzactii, insa am finalizat doar doua: magazinul Praktiker din Craiova si cladirea de birouri Astoria din Capitala, pentru care am platit in total circa 20 de milioane de euro”, a declarat Babis Pandis, managing partner al Bluehouse Capital, in cadrul forumului organizat de Europaproperty.com.


 Bluehouse Capital a finalizat in luna martie tranzactia prin care a achizitionat magazinul Praktiker din Craiova de la dezvoltatorul Omilos Investments pentru suma de 10 milioane de euro. Pandis spune ca tranzactia de la Craiova a facut parte din decizia fondului de a-si mari portofoliul de astfel de proiecte in regiune.


 Urmarim sa achizitionam proiecte de dimensiunii medii, finalizate deja. Nu ne uitam la yield, acesta nu mai reprezinta o valoare corecta, ci suntem atenti la costul de inlocuire al proiectului pe cvare il cumparam si la sustenabilitatea chiriilor pe termen lung”, a adaugat oficialul Bluehouse.


 Cladirea de birouri Astoria Center este amplasata pe strada Dionisie Lupu, in zona Piata Romana si este cunoscuta ca fiind sediul Gazetei Sporturilor.


 Pe piata locala, fondul de investitii detine turnurile City Gate, impreuna cu GTC, cladirile de birorui Victoria Center si Olympia Tower, dar si spatiu comercial stradal din zona Pietei Romana, cunoscut ca find fostul magazin Eva.


 “Birourile au o rata de ocupare de aproape 100%. Singurele spatii libere pe care le avem se afla in Olympia Tower, pentru ca nu am vrut sa coboram chiria. Pentru magazinul Eva purtam discutii, insa nu avem presiune sa facem ceva anume”, a continuat Pandis.


 Pentru spatiul din Piata Romana a fost interesat si grupul Inditex, proprietarul Zara, potrivit surselor din piata. Pandis a refuzat sa dea detalii, spunand ca “toata lumea este interesata, depinde insa de posibilitati”.


 Olympia Tower are 12 etaje, aproximativ 9.500 mp si este amplasata in apropierea Parcului si a Stadionului National, principalul chirias fiind grupul financiar de asigurari si pensii Eureko.


  Victoria Center (foto) a fost finalizata la sfarsitul anului 2009,  iar printre chiriasii sai, alaturi de Citibank, se numara companiile King Sturge, Ursus, Chartis, Eteba, Aon si Jones Lang LaSalle.


Cladirea s-a clasat pe locul al doilea in topul celor mai bune cladiri de birouri din Bucuresti, realizat de Wall-Street.ro.


SURSA:WALL-STREET.RO